" My Story , My Life , My pain , My Love , Myself "

HomeProfileFriendsStuffsBlank















안녕

20-ich girl fleeing in the field of English Literature with a passion in business and trying to be the future Malaysian Ambassador. Business : BIUBIU.CLO / Email : wawa.adzuar@gmai.com

저에게 연락

FACEBOOK TWITTER ASK.FM BLOGSKIN INSTAGRAM FOLLOW

잡담

Exchange Link open
Accept "Follow You, Follow back"
Harsh Words Are not Allowed

위해 보관



사회적인



CREDIT

© 2013 - Skins by IKA. thanks to Adila, Mayra, hanie & fiqa for the other codes and stuff. do tell me if im not credit yours. dont remove the credits. *peace*
Apa Patut Aku Buat Kalau
written by ika at Wednesday, 7 December 2011 & got 5 Comments

Apa Patut Aku Buat Kalau

              1. Kalau Aku Baru Putus Cinta

             Mesti sakit hati ka?? Tapi setiap kesedihan dapat diubati.
             Seperti contoh : 
            (a) dengar lagu yang boleh membuatkan kita lega
            (b) cari seorang kawan untuk menceritakan kejadian berlaku
            (c) menulis didalam blog untuk melepaskan kekecewaan
            (d) cuba jangan contact si dia lagi
 
             2.  Kalau Aku Gaduh Dengan Kawan Aku

Kes ni lagi berat.. kehilangan kawan benda paling susah dialami kerana kawan ialah seperti OLAY sebab pa plak????? Ye la.. sebab………. Kawan begitu berharga.. kan3??? Kalau korunk kehilangan kawan, korunk mesti cari penyelesaiannya.
Seperti contoh :
 (a) cuba mendekati kawan itu
 (b) meminta maaf dengan cepat
 (c) cari ssuatu yang boleh meng’happy’kan kawan itu

3. Kalau FB Aku Kena Hack

Kalau ini berlaku pada Wawa, Wawa karate dia, kasi lebam muka, tapi setakat ni tak da hacker… ALHAMDULILLAH… pada siapa yang dah kena, korunk jangan risau, mesti ada jalan untuk balas dendam.. tak kan nak dowk diam ja??? Kalau ada org buat cam ni, baik betol dia tuh.. dapat pahala… tapi bagi kita yang tak boleh tahan ni, apa lagi, balas dendam!!! Tapi mcm na?
Seperti contoh : 
 (a) buat akaun baru dan add dia sebagai kawan
 (b) sentiasa memerhatikan benda yang dia buat di FB                                               
 (c) cuba belajar cara hacking FB
 (d) suruh org2 yang korunk kenal, BLOCK hackers tuh

4.  Kalau Aku Jatuh Cinta

Ni perasaan yang paling best sekali.. tapi kadang kadang kita ja perasaan sendiri.. korunk mesti cuba dekatkan diri dengan dia, tapi HOW??
Seperti contoh : 
(a) cuba berkenalan dengan dia
(b) buat sesuatu yag boleh menarik perhatian dia
(c) jangan buat buat gedik kyh..
(d) cuba add dia kat FB, kalau dia tak approve, bye bye!!!!

5. Kalau Aku Tak Ada Baju Untuk Party Dia….!!!

Kalau nak pegi party, jamuan mesti best, dapat bersuka ria… tapi jangan sampai lupa dunia.. tapi sebelum korunk nak pegi party tuh, mesty korunk nak cari baju untuk dipakai kan?? Tapi time tuh jugak lah baju yag sesuai taka da… macam na nie?? Alahai!!! Buat nie kyh, kalau jadi seperti kejadia kat atas ni…
Seperti contoh : 
(a) gabungkan item item yang korunk suka pakai
(b) pinjam baju pada keluarga
(c) pakai aksesori yang boleh menonjolkan diri
(d) tak yah dating terus… buat party sendiri sorang sorang ja larh…

6. Kalau Aku Tak Tahu Bakat Aku Apa??

Semua org ada bakat contoh macam adik Wawa, Cein, bakat menyanyi dan menari.. lain, macam Lisa Surihani, bakat berlakon(mang pelakon).. dan lain lain.. tapi kalau kita tak tahu bakat kita apa.. gini caranya nak cari bakat…
Seperti contoh : 
(a) cuba ikut bakat kawan korunk dulu, kalau ada, tuh larh bakat kau..
(b) pegi ke pusat kaunseling, (ni kalau yang dah kritikal)
(c) masuk kelas apa apa.. muzik ke, mathematic ke, menari ke, etc..
(d) ni tahap mang perut buncit tak larat nak bangun, tnya prents                             

7. Kalau Tak Boleh Tidur Malam

Malam adalah kejadian Tuhan paling best, sebab pa??  sejuk, tidur mesti nyenyak, time kita semua makhluk berehat… tapi kadang kadang kita tak boleh tidur larh, cam na nak bagi kita tidur??? Buat ni…
Seperti contoh : 
(a) baca doa banyak banyak
(b) tengok movie sedih sebab korunk mesti menangis sakit mata confirm tidur.
(c) tengok cerita seram. Why? Lagi takut ada larh, tutup  mata je terus tidur..
(d) exercise banyak banyak bagi korunk letih

NOTA KAKI : KALAU KORUNK NAK COPY SEMUA NI BOLEH, TAPY CREDITKAN PADA WAWA KYH…  CMNI CREDIT : WAWA… HARAP SEMUA TIPS KAT ATAS DAPAT  TOLONG KORUNK… NANTYKAN ENTRY YANG BERTAJUK APA PATUT AKU BUAT KALAU II. KALAU ADA SOLAN NAK TANYA, BOLEH TANYA… WAWA JAWAB K….

Blogger Young Girl Dream's said...

haha , ni sy nak komen ni .... okay lah awk punya statement ni . but yg psl kwn kena hack tu , pstu nak bls2 dendam , sy rasa tak berapa bagus lah . hehe , ni komen sy . sbb fb kawan pun penah kena hack . tp ktorg tak blas dendam .just bagi nasihat je kat hacker tu . :D

 
Blogger Young Girl Dream's said...

kalau sudi , komen lah pulak entry sy kayh . sy budak baru dlm bidang2 blogger ni . thanks :)

 
Blogger PUMPKIN wawa said...

klau bgy nasihat, mcm dy dngr, kta slama ni x knal dy, dy hack kta, spa x mrah???

 
Blogger Young Girl Dream's said...

adui , ok2 . haih , jgn lah marah mcm ni , sy tkut lah . haha .

thanks for tutorial .

 
Blogger PUMPKIN wawa said...

mne mrah larh... haha... wc....

 

Post a Comment

Komen here :