" My Story , My Life , My pain , My Love , Myself "

HomeProfileFriendsStuffsBlank안녕

20-ich girl fleeing in the field of English Literature with a passion in business and trying to be the future Malaysian Ambassador. Business : BIUBIU.CLO / Email : wawa.adzuar@gmai.com

저에게 연락

FACEBOOK TWITTER ASK.FM BLOGSKIN INSTAGRAM FOLLOW

잡담

Exchange Link open
Accept "Follow You, Follow back"
Harsh Words Are not Allowed

위해 보관사회적인CREDIT

© 2013 - Skins by IKA. thanks to Adila, Mayra, hanie & fiqa for the other codes and stuff. do tell me if im not credit yours. dont remove the credits. *peace*
Untungnya Jadi Perempuan !
written by ika at Sunday, 14 April 2013 & got 0 Comments

Assalamualaikum pembuka bicara, Untuk saya mulakan cerita, Al-kisah perempuan di atas dunia, Yang banyak sungguh kelebihannya ..


Hari ni terdetik nak menulis tentang kelebihan menjadi seorang perempuan.. selepas terbaca satu entry seorang blogger, info yg dia paparkan amat menarik minat utk menaip entry ni. Jadi seorang perempuan ni susahkan? Nak kena jaga segalanya, aurat, kehormatan & lain lain lah, tetapi sebenarnya, banyak kelebihan jadi seorang perempuan.. Nak tahu kelebihan nya jadi perempuan?

Kelebihan seorang perempuan :

1.Doa akan lebih makbul
Doa-doa seorang perempuan lebih makbul daripada seorang lelaki kerana sifat penyayangnya. Apabila perempuan itu menjadi seorang ibu yang penyayang, maka doa-doa akan termakbul.

2.Mengandung
Apabila seorang perempuan itu mengandungkan anaknya, Allah sentiasa mengampunkan dosanya. Bila masa lahirkan anaknya, segala kesakitan yang dia rasa seluruh dosanya habis seakan akan semurni seperti bayi yang baru lahir. Seandainya, perempuan meninggal ketika melahirkan ank, dianggap mati syahid dan terus masuk ke Syurga.

3.Pahala Bonus & Dosa tak ditanggung
Bila seorang perempuan mempunyai suami dan suami nya melakukan kebaikan dan kebajikan, maka pahal pahala suaminya itu akan dapat juga pada isteri.. dan segala dosa isteri akan ditanggung oleh suaminya.

4.Senang masuk Syurga
Bila perempuan sudah berumah tangga, lagi senang dia dapat masuk Syurga. Tapi harus ikut syarat syarat ini : 
  • Solat 5 waktu
  • Puasa didalam Bulan Ramadhan
  • Menjagga kehormatan
  • Taat pada suami
Maka, masuklah dia ke pintu Syurga yang mana pun dia mahu..

5.Bekerja dengan Allah
perempuan bekerja dengan Allah menjadi'kilang manusia'. Selama 9 bulan usung anaknya tanpa merungut. Tiap-tiap bulan dia bergaji penuh kerana 7 hingga 15 hari dia tidak wajib sembahyang tetapi Alllah anggap diwaktu tu sembahyang terbaik darinya.Selepas lahirkan anak, dia dapat cuti 60 hari, dan cuti itu bukan cuti sebarangan, tapi cuti bersalin kerana bekerja dengan Allah.

SYOK tak jadi perempuan? Banyak nikmat dan kelebihan kan? Jadi jangan merungut jadi seorang perempuan.. 
Post a Comment

Komen here :